torstai 5. tammikuuta 2012

New year, new page in life

Parin viikon päästä kääntyy mulla uusi lehti elämässä, sillä olen päättänyt ainakin toistaiseksi keskittyä opiskeluun ja jättää nykyisen työpaikkani. Koko viime vuoden yritin sinnitellä työn, opiskelujen ja blogin välillä ja vaikka se onnistuikin, koin se paikka paikoin liian stressaavaksi. Tänä keväänä tarkoituksena on tehdä melkoisen paljon kouluhommia ja kaikkein hassuinta siinä on se, että ei tarvitse sovittaakouluhommia yhteen minkään muun aikataulun kanssa. Tähän mennessä olen saanut harmaita hiuksia pelkästään aikataulujen yhteensovittamisesta ja en voi sietää sitä huonoa omaatuntoa, minkä saan, jos joku kouluhomma on jäänyt kaiken muun takia väliin.

Ensimmäisenä opiskeluvuonnani olin kahdessa työpaikassa samaan aikaan. Koko kevätlukukauden tein opiskelujen ohella viisi päivää viikossa töitä. No, voitte arvata, että opinnothan siinä kärsi. Jotenkin sitä vaan jäi se moodi päälle, että ei se nyt haittaa, töitä on tehtävä. No kyllä, töiden tekoon pitää kannustaa aina, sehän on selvää, mutta ajattelin, että tällainen hetken tauko tekee mulle terää.

Tämän lisäksi on vaikka mitä uutta tuloillaan. Blogiin liittyvät kiinnostavat jutut lisääntyy ja kouluun liittyviä hauskoja juttuja on suunnitteilla. Olen tosiaan miettinyt tätä jo puolisen vuotta, mutta vasta nyt ymmärsin mitä mun on oikeesti tehtävä.

Rakastan tätä opiskelemaani alaa, mutta asianajopuoli ei ole mua varten. Muutamia vaihtoehtoja on mielessä ajatuksen tasolla, mutta saapi nähdä mikä mun ansiotyöni tuleekaan olemaan. Mä olen sellainen ihminen, että musta saa kaikkein eniten irti kun on oma sydän pelissä. Silloin jaksan venyä vaikka mihin, mutta se todella vaatii sen, että kaikki on pelissä. Lisäksi mä tarvitsen niitä ahaa elämyksiä ja onnistumisen tunteita ja ennen kaikkea haasteita. Mä olen äärettömän kunnianhimoinen ja mun motivaattorina toimii ne haavekuvat joita oman pääni sisässä teen. Mä haluan mennä aina vain eteenpäin ja ylöspäin.

Tällä hetkellä on äärettömän hyvä fiilis ja odotan tulevaa kevättä opiskeluineen innolla. Nyt mulla on oikesti hyvin aikaa opiskeluun ja sen lisäksi myös tähän harrastukseen (ja liikuntaan ;D). Olen vain huomannut käyneeni ylikierroksilla koko ajan. Töiden jälkeen himaan ja kone käteen sillä meiningillä, että kyllä tässä vielä ehtii vaikka mitä ja sitten ei uni tule kun on niin hermostunut kaikesta..

No, mutta katsotaan mitä täällä keksitään kun aika kuluu. Mulla on paljon ideoita, mutta parempi antaa niiden muhia vielä tuolla pääkopassa. Jokatapauksessa, kaksi viikkoa ja mulla alkaa erilainen jakso elämässä. Pienen pieniä taukoja lukuunottamatta olen tehnyt taukoamatta töitä viisi vuotta ja nyt on ainakin hetken verran pelkästään opintojen aika. Mulla kesti kauan, että sydän vei voiton siitä "järjen" äänestä tai oikeastaan siitä "mitä mun pitäisi muiden mielestä tehdä" fiiliksestä. Mä ihan tosissani pohdin pitkään, että olenko mä nyt huono esimerkki, mutta totesin, ettei asia ole näin. Elämä potkii yleensä oikeaan suuntaan ja ainakaan minä en voi sanoa katuneeni mitään suuria päätöksiä mitä olen elämässäni tehnyt.

Blogi liittyy myös hyvin olennaisena osana päätökseeni. Tämä blogi on vuoden vanha ja sen aikana olen oppinut itsestäni enemmän kuin koskaan. Tästä on muodostunut mulle niin tärkeä, että en voisi kuvitella lopettavani tätä. Tietenkin sen myötä, myös aikaa menee enemmän, mutta siinäpä se juuri on, tätä todella haluan tehdä. Tästä voi vielä muodostua jotain uusia, kiinnostavia mahdollisuuksia joihin voisin liittää esimerkiksi sopimusjuridiikkaa tai kauppaoikeudellisia juttuja, eihän sitä koskaan tiedä.

Tämän halusin vain jakaa teidän kanssanne, sillä kohta täällä on asteen rennompi ja hallitumpi Xenia. Ihanaa illanjatkoa sinne, ja muistakaa, eläkää elämäänne niinkuin itse haluatte, älkää niinkuin ympäristö teidän haluaa elävän!<3

29 kommenttia :

 1. Agree! Turha stressata ja pakottautua tekemään asioita, joista ei nauti tai eivät tunnu oikeilta. Itse yritän nyt saada opinnäytetyön alta pois, jotta voin keskittyä työelämään. En kyllä edelleenkään tiedä, olenko ihan oikealla alalla... :D Onneksi tässä elämässä ehtii paljon - en muutenkaan halua, että kaikki on "valmiiksi kirjoitettua". :)

  VastaaPoista
 2. Itselläni on myös hommat nyt keväällä sillä mallilla, että koulun lisäksi en käy muualla töissä kuin teen vain insinöörityöni loppuun ja muun ajan voikin keskittyä sitten viimeisiin kuukausiin koulussa, kunnes keväällä valmistun :)

  VastaaPoista
 3. Sama täällä. Olen tehnyt putkeen töitä jo melkein neljä vuotta. Siinä ajassa pääsin kuitenkin yliopistoon ja nyt kahden maailman yhteensovittaminen on vaikeaa. Aikataulut kyllä saan sovitettua, mutta entäs se vapaa-aika ja oma jaksaminen. Lomalla en ole ollut muutamaa päivää pidempään varmaan 2 vuoteen. Lisäksi vihaan sitä kun saan kaiken tehtyä vain puoliksi: Töitä tehdään koulun ohella ja koulujutut kärsii. Nyt kuitenkin olen kirjoittamassa kandia, ajattelin jättää muutamia vapaaehtoisia kursseja pois ja keskittyä olennaiseen. Töitä en voi jättää pois (vaikka ei omaa alaa olekaan, sillä vihdyn siellä todella hyvin. Toivottavasti keväällä kuitenkin jaksaisi panostaa myös liikuntaan. Ihanaa Xenia kun kirjoitat myös opiskeluun liittyvistä jutuista. Harmittaa kun muissa blogeissa ei muusta elämästä kerrota juuri mitään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos innostavasta ja kannustavasta kirjoituksesta!

  VastaaPoista
 5. Minna: Olen täysin samaa mieltä tosta, että on kiva kun elämän suuntaa voi muuttaa kun siltä tuntuu. Itse ainakin mietin ihan eri työkuvioita vielä pari vuotta sitten. :) Tsemppiä oppariin!! :)

  Tiia: Välillä se on vaan parempi ottaa aikaa sille, mikä vie eteenpäin! <3 Tsemppiä sinne!! :)

  Tintti: Niinhän se on, joku joskus sanoi hyvin, että ei kannata yrittää kaikkea juosten kusten. Karsea sanonta, mutta niin totta. Tuntuu, että kun on liikaa hommaa, niin laatu kärsii. :( Temppiä sinne ja kyllä varmasti kuulette opinnoista lisää! <3

  VastaaPoista
 6. Kommentoin tänne ensimmäistä kertaa.. Ihana teksti :) Susta oikein huokuu se, että oot selkeästi tehnyt oikean ratkaisun!

  Itse opiskelen iltaopiskeluna ja väännän töitä päivisin.. Enää olis tää vuosi jäljellä ja sit valmistuisin vuoden etuajassa. Tällaisten puristusten jälkeen on vaan pakko olla ylpeä itsestään. Muista säkin olla itsestäs ;)

  Ainiin, pakko vielä kertoa, etten ole koskaan "sortunut" blogimainontaan PAITSI sun takia olen ostanut sekä Pleikkariin Move-konsolin että Tove Parkasin punasena. Ja voimpa sanoa, että kumpikin nappiostoksia ;) Move ja Personal fitness coach on täydellinen vaihtoehto tällaiselle joka juoksee töistä kouluun ja vapaa-aikaa ei oo.

  VastaaPoista
 7. Oikea päätös muru! Ihana kirjoitus <3

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Jo useita vuosia työelämässä toimineena juristina tähän on pakko kommentoida.

  Erityisesti oman alan opiskeluaikainen työ on toki tärkeää ja meidän alallamme onneksi sitä on saatavilla. Se antaa valmiuksia työelämään, mutta ei sitä nyt kuitenkaan koko ajan tarvitse tehdä! Myös muunlainen kokemus on hyvästä ja ennen kaikkea elämästä nauttimisen ja itsensä toteuttamisen kautta löytynyt varmuus ja itsetuntemus kantaa myös työelämässä pitkälle.

  Opiskeluajan ehdottomia hyviä puolia on se, että omia aikataulujaan ja tekemisiään pystyy vaihtelemaan. Myöhemmin työelämässä tähän harvemmin on samanlaisia mahdollisuuksia. Tärkeintä on saada omat päivät ja viikot tasapainoon, sellaisiksi kuin juuri sillä hetkellä itselle toimii parhaiten. Hyvä, että olet oivaltanut tämän!

  Samaa balanssia täytyy tietenkin hakea myös työelämävaiheen koittaessa, ei ole helppoa saada aika riittämään vaativalle työlle, perheelle, omille harrastuksille ja sosiaaliselle elämälle. Mutta stressaaminen on joka tapauksessa turhaa!

  Itse olen myös aina uskonut js käytännössä todennut, että jokaiselle löytyy myöhemmin myös se oikea ja sopiva työpaikka (tai monia :), jossa arvostetaan juuri niitä ominaisuuksia joita itsellä on. Ensin pitää itse oppia toteuttamaan rohkeasti itselleen parhaiten sopivaa polkua.

  Kiitos blogistasi! Löysin tämän vahingossa, ja on ollut hauskaa muistella tätä kautta omia ihania opiskeluaikoja. Niihin mahtui kyllä kaikenlaista - ja hyvä niin! ;)

  Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Kaisa: Kuulostaa kyllä rankalta! Saat todella olla ylpeä itsestäsi! <3 Nyt on kiva kun voi antaa aikaa tälle harrastukselle, joka vie osa-aika työn verran aikaa, mutta josta nautin aivan älyttömän paljon. :)

  Mimmu: <3

  Johanna: Kiva saada mielipidettä jo pidemmällä työelämässä olevalta ihmiseltä. MInäkin järkeilin asian tuolla tavalla, että jo kaksi oman alan duunia niin tuskinpa se cv:ssä näyttää pahalta, jos on joskus keskittynyt hetken pelkkään opiskeluun. Niinhän sitä sanotaan, että opiskeuaikana on aikaa, työelämässä rahaa ja eläkkeellä molempi. Balanssin hakeminen on tietenkin tärkeintä, mutta sellaisen jutun takia, joka on juuri eniten sinua, sen etsiminen on paljon mieluisampaa. :) Jokaisella oma polkunsa, ei ole oikeaa eikä väärää ja kokeilemallahan sitä oppii, että mikä polku ei välttämättä ole paras. Hyvää jatkoa sinne ja kiitos kommentistasi! :)

  VastaaPoista
 10. i love your blog :)
  i vote for you :)

  Http://pauline-backstage.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa hyvältä sinun suunnitelmat! Toivottavasti stressi helpottaa :) Olin samassa tilanteessa vähän yli vuosi sitten. Oli todella vaikea lopetttaa työnteko vuosien jälkeen, kun sitä tunsi itsensä ihan lusmuksi :) Mutta eihän se niin mene, tärkeää tekemistä riittää muutenkin!

  VastaaPoista
 12. kyllä se helpottaa, jeps juuri tuo minua tässä mietitytti, mutta kyllä sitä hommaa riittää. Tämä blogikin kun on muodostunut osa-aika työn veroiseksi ajanviennin osalta niin nyt voi sitten hyvällä omallatunnolla tehdä tätä, mutta myös kouluhommat kunnialla. :)

  VastaaPoista
 13. Onnittelut Xenia!! Päätöksesi kuulostaa enemmän kuin oikealta! :-) Kyllä elämässä täytyy olla muutakin sisältöä kuin työ ja opiskelu, muuten ei vain jaksa. :-) Itse työskentelin ihan liian monta vuotta opintojen alussa, minkä takia opinnot kärsivät ja pitkittyivät. Sitten ymmärsin lopettaa työt, ja opinnotkin alkoivat sujua ja aloin taas nauttia niistä. Opintojen loppuvaiheessa sitten "palasin" taas työelämään. Nyt juuri valmistuneena juristina voin vaan todeta tehneeni niin oikean ratkaisun. Uskon sinunkin olevan ratkaisuusi sitä tyytyväisempi mitä pidemmälle aika menee.

  Olet tehnyt paljon töitä ja alan työkokemusta löytyy, joten "paluu" asianajomaailmaankin on mahdollista, jos vaikka joku päivä haluaisitkin sitä vielä kokeilla. Ainoa mitä ehkä saatat ratkaisussasi harmitella on se, että et tehnyt sitä aikaisemmin. ;-) Totta puhuen uskon kuitenkin siihen, että kaikelle on oma aikansa, joten tämä oli sinun päätöksellesi oikea aika.

  Oikein paljon onnea opinnoillesi ja muille projekteillesi, sinä kun et tunnetusti osaa vain olla paikallasi. Vierivä kivi ei sammaloidu... :-)

  VastaaPoista
 14. Aamu: kiitos sinulle ihan mielettömästä kommentista! Tuo sinun tapasi vain vahvisti mun fiilistä. Kyllä niitä töitä löytää, sitten kun on sen aika. Pelkäsin vain, että jäänkö nyt tyhjän päälle, mutta se ei pelaa joka pelkää. :D Mietin tätä tosiaan puoli vuotta, eli harkinnasta ei ole ollut puute. Nyt vain ihan mieletön fiilis! :) Kiitos ihanasta kannustuksesta! <3

  VastaaPoista
 15. Olen itsekin miettinyt, että kuinka kauan jaksan venyä opiskelun, työn ja kaiken muun kanssa. Jotenkin on aina tuntunut, että pakkohan sitä on käydä töissä muuten loppuu rahat, mutta toisaalta... En nyt oikein tiedä. Jotenkin alkoi taas mietityttämään kaikki...:) Sinun päätös on kyllä suoraan sydämestä, ihailen sitä! Osaat kuunnella "sisäistä ääntä". Pysy aina tuollaisena<3

  VastaaPoista
 16. Niinhän se on, että jostain sitä rahaa on saatava, mutta minulla on onni, että saan täältä vähän tuloja. Olen kyllä onnellinen, että uskalsin vihdoin tehdä siten kun sydän sanoo ja nyt olen onnellinen! <3. :) Kiitos ihana ja jaksamista sinne! <3

  VastaaPoista
 17. Voi Xenia, aivan varmasti teit oikean päätöksen, kyllä niitä töitä kerkeää tehdä myöhemminkin:) Kyllä yksi työ pitäisi ihmiselle riittää, on se sitten palkkatyötä tai sitten opiskelua, aikaa vievää ja rankkaahan sekin on. Kannattaa juurikin kuunnella omaa sydäntä eikä tätä suorituskeskeistä yhteiskuntaa. Kyllä sen pitää riittää, että tekee parhaansa eikä tarvitse venyä joka suuntaan niin että se stressaa liikaa:) Varmasti tämä bloggailu tuo sinulle vielä kaikkea kivaa ja kun pääset keskittymään opintoihisi syvemmin, niin varmasti sekin palkitsee. Töitä ehdit tekemään lopun ikääsi joten sanoisin vaan, että nauti nyt opiskeluajastasi:) Mukavaa pidennettyä viikonloppua<3

  VastaaPoista
 18. Hei,

  Minä olen myös vastavalmistunut juristi ja opiskeluaikana ollut vain yhdessä oman alan työpaikassa. Muita töitä olen kyllä tehnyt kesäisin. Hyvin on silti löytynyt töitä ja juuri sellaisia kuin halusinkin.Valmistuin suhteellisen nopeasti ja hyvin arvosanoin ja ehdin myös nauttia elämästä opiskeluaikana. Älä juutu liiaksi ylisuorittamisen kierteeseen. Opiskelu itsessään on ihan tarpeeksi rankkaa, joten huonoa omatuntoa laiskottelusta et voi tuntea.

  Pidän kovasti tyylistäsi ja erityisesti tekemistäsi asukollaaseista. Tämä tuli nyt vähän hölmöön aikaan, kun juuri lopetat työt mutta voisitko joskus tehdä kollaaseja asiallisesta businesspukeutumisesta. Huomasin että pukeuduit itse suhteellisen rennosti töihin, mutta koska usein joutuu menemään suorat housut/hame/kauluspaita linjalla niin olisi kiva saada vähän vinkkejä kuinka muokkaisit superasiallista työlookkia hieman särmikkäämmäksi ja persoonallisen tyylikkääksi. Kiitos!

  VastaaPoista
 19. Siis ihan hönöltä varmaan kuulostaa, mutta tuli ihan tippa linssiin tän postauksen takia! Itellä ollut hirveä stressi tän hetkisen koulun, toiseen kouluun hakemisen, satunnaisten töiden, pienen koiran ja parisuhteen kanssa ja tiiän niin ton fiiliksen ku tuntuu, että asiat loksahtaa paikoilleen ja tuntuu vaan niin hyvältä ja oikeelta ja rentoutuneelta! Nyt kun vielä sais ton oman miehen (sama koulu ja vuosikurssi kuin sulla) oman alan töihin ni tiiän että helpottais aivan hulluna siltäkin stressi (se kun ei oo vielä niitä oman alan duuneja onnistunut saamaan kovasta yrityksestä huolimatta :/). Loistavaa vuoden 2012 alkua ja kiitos blogista, se on ihme juttu miten tässä blogissa vierailu saa aina omalla kohdalla jotenkin hirvittävästi tarmoa ja päättäväisyyttä elämään! Kiitos :)

  VastaaPoista
 20. Hyvä päätös! Tuskin tulet katumaan, sillä oma hyvinvointi on tärkeintä.

  VastaaPoista
 21. Oliko osa päätöksen syynä se, ettet päässyt etenemään työpaikallasi kuten ehkä halusit? Olen ymmärtänyt, että teit siellä aika rutiininomaisia toimistotöitä ja kuten itsekin kirjoitit haluat kehittyä ja uusia haasteita, eikä se ollut nykyisessä työssä ehkä mahdollista.

  Olet muuten jo nykyään todella hillitty ja hallittu. Kaikki sun elämässä on aina niin täydellistä, jokainen illanvietto on hauska ja mitään suurempia ongelmia ei missään koskaan ole.:)

  VastaaPoista
 22. Aivan ihana postaus ja olen 100% varma, että teit täysin oikean päätöksen!
  Ei ne työt tule tekemällä loppumaan ja tosiaan saa niitä töitä tehdä vielä monta kymmentä vuotta, vaikka nyt vuoden-pari "uhraakin" opiskelulle ja blogille ;).
  Ja sä tulet aina ihan varmasti pärjäämään teit mitä teit, olet vain sen tyyppinen persoona, ettei epäonnistuminen olisi edes mahdollista :).
  Todella paljon onnea valitsemallasi tiellä, riskejä kannattaa aina ottaa <3

  VastaaPoista
 23. Voi vitsi, varmasti oikea päätös! Täytyy sanoa, että oon ihaillu sun jaksamista koko blogin seuraamisen ajan, mutta samalla myös kauhistellut, että miten ihmeessä jaksat kaikkea, ja lisäksi olla aina niin ihanan pirteä ja iloinen! Mua mietityttää jo nyt, että mitenhän sitä jaksaa jos (ja kun) pääsen oikikseen opiskelemaan, kun todennäköisesti pitää tehdä töitä samalla jotta saa vuokran maksettua. Mutta ehkä mäkin sitten teen niin kuin sydän sanoo. Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 24. Mietinkin jo että miten sä jaksat noin paljon kaikkea puuhailla. Itse olin viime vuonna vähän samanlaisessa tilanteessa, kunnes alkusyksystä tein saman päätöksen ja lopetin työt keskittyäkseni opiskeluun. Aluksi oli vähän orpo olo kun olin ollut ko. työpaikassa jo useamman vuoden töissä, mutta en ole kyllä katunut tippaakaan! :) Uskon että teit oikean päätöksen :)

  VastaaPoista
 25. Mahtavaa Xenia! :) Aina on tehtävä niin kuin oma sydän sanoo, itsehän sitä joutuu päätöstensä kanssa elämään. Vaatii rohkeutta kulkea omaa tietään eikä aina tehdä niitä päätöksiä mitä ympäristö ehkä odottaa. Tsemppiä opintojen kanssa! :)

  VastaaPoista
 26. Kira: Kiitos!<3 Ajattelen täysin samoin! <3

  J: noin minäkin asian ajattelin, ei opiskelujen ohella koko ajan työskentely varmastikaan ole tae työpaikan saamiselle opintojen jälkeen! :) Voin toki tehdä! :) kollaasien teko on niin hauskaa ja muutenkin, tykkään käyttää itsekin jakkuja ym ihan vapaa-ajalla. :)

  S-Cake: jeps, tulee stressi siitä, että pitäisi kaikkeen löytää aikaa ja jossain vaiheessa ei vain jaksa. Koita sinäkin saada järjestystä aikatauluihin! <33 Kyllä se siitä lutviutuu ja löytyy niitä töitä poikaystävällesikin ennemmin tai myöhemmin. Yrittänyttä ei laiteta! tsemppiä sinne ja kiitos! <3

  Sivi: kiitos! <3

  Roosa: Ei oikestaan, sillä tein aika vaativiakin juttuja siellä, mutta lähinnä se, että millä alueella haluaa niitä haasteita.. ;) haha en ole hillitty läheskään aina. Kotonakin käyttäydyn kuin mikäkin höpsö ja vipeltelen täällä ympäriinsä. :DD

  Anzu-Anssu: Kiitos muru! <3 Kyllä se oikea päätös oli, voin jo nyt sanoa sen. Mä luulen, että elämässä pärjääminen on pitkälti itseensä uskomisesta kiinni, Yritetään siis uskoa itseemme, niin muutkin uskovat meihin. :)<3

  Viivi: Samaa olen itsekin ihmetellyt. Blogiinkin kun aikaa menee melkeinpä enemmän kuin töihin on mennyt ja siihen päälle liikunnat ja parisuhde ja ystävät. Kyllä nyt tuntuu paremmalta jo ja älä sinä murehdi vielä! <3Kohta alkaa koitos ja syksyllä sitten opinnot eikös!! <3

  Suvi: Kiva kuulla mielipiteitä samoja juttuja läpikäyneeltä. :) Nytkin tuntuu jo paremmalta! <3

  Elina: Sitä tulee ihan liiaksi miettineeksi niitä ympäristön asettamia vaatimuksia, mutta omaa elämäähän tässä eletään ja luotan omaan arvostelukykyyni. Kiitos sinne!<3

  VastaaPoista
 27. oikea päätös ! mun on ollut vaikeaa keskittyä jopa siihen että on ollut prisman kassalla samaan aikaan kuin koulussa, niin varmasti on sulla ollut rankkaa. teit oikeen päätöksen ja toivottavasti keväästä tulee kaikin puolin ihana :)

  VastaaPoista
 28. Kyllä nyt tuntuu hyvältä! :) Eli olen kyllä varma siitä,että olen tehnyt oikein. :)

  VastaaPoista